Udgivet i Forældre & Børn

8 ting du bliver glad for, når du har en lille ny

Af Suttesnor.dk

Når der er kommet et nyt medlem til familien, er der meget, der forandrer sig. Det kan virke overvældende i starten på den måde at skulle omstille sig, da alt er ukendt. Du bevæger dig med andre ord på udebane. Ikke i nogen negativ forstand, da du er fuld af glæde og forventning over for dette nye kapitel, som er ved at udfolde sig i dit liv. Det er dog ingen hemmelighed, at når man har fået et nyt barn, så er der mange spørgsmål, der åbner sig.

Et af dem er, hvad der nu burde være på indkøbslisten til den nye baby, så man er tilstrækkeligt dækket ind. Der kan være mange aspekter at holde styr på samtidig, hvilket kan medføre, at man mister overblikket - eller er nervøs for at miste overblikket. Hvis du står i samme situation, er denne guide skabt til dig. Vi oplister her en række ting, du vil være glad for, når du har fået en lille ny.

Gode ting at købe, når du har fået et nyt barn

Bevægeligt tøj i gode materialer

Når du skal købe tøj til dit barn, er der flere faktorer, som er vigtige at have med i overvejelserne. Et er, at tøjet er fleksibelt, så dit barn får en god bevægelsesfrihed. Den måde, som børn oplever verden på, er gennem fysisk aktivitet. At bevæge sig meget er dermed en stor del af deres mentale udvikling.

Det er vigtigt, at tøjet tillader, at denne udfoldelse kan finde sted. En anden vigtig faktor er de materialer, som tøjet består af. Det betyder noget, hvilke stoffer dit barn udsættes for. Økologisk tøj er dermed godt for dit barn på samme måde, som det er godt for klimaet.

En suttesnor

Hvis du ikke ved, hvad dette er, så fortæller navnet alt. Det er en sut med en snor i, som forhindrer, at dit barns sut falder på gulvet. Mange forældre kan nikke genkendende til, at det er ganske ofte, at dit barn spytter sutten ud af munden. Her kan den lande på gulvet eller jorden, hvilket er uhygiejnisk.

Desuden kan den let blive væk, hvilket f.eks. gælder, hvis du er ude at gå med barnet i barnevogn eller klapstol. En suttesnor forhindrer dermed, at sutten kommer alt for langt væk. En suttesnor sættes på barnets tøj, så der ikke er risiko for, at snoren vikler sig om barnets hals. Når du skal vælge en suttesnor, kan du også finde den i bæredygtige materialer, hvilket er at foretrække.

Vådservietter uden parfume

Dit barn vil i mange situationer blive snavset. Det kunne f.eks. være, når barnet er ved at lære at spise, hvor der falder meget mad uden for munden i de første leveår. Der kan også være mange andre årsager, da dit barn er inde i en periode i sit liv, hvor der eksperimenteres med mange ting.

Derfor er det altid en god idé at have nogle vådservietter med sig. Dette gælder især, hvis du er ude i byen, hvor du ikke nødvendigvis har adgang til en køkkenrulle. For at undgå forskellige former for udslæt eller allergier, er det en god idé med vådservietter som er uden parfume.

Køb en flot børnelampe

Når dit barn skal lege på værelset, er det vigtigt med noget godt lys. Når dit barn ikke er så gammelt, kan du slå dig løs i lamper med alskens farver og mønstre. Netop disse lamper vil tale til din barns fantasi. Du kan derfor finde en lampe som tilsvarer dit barns behov for kreativitet og leg. Det kunne f.eks. være en lampe med et motiv af et dyr, nogle blomster eller en dinosaur. Børn har det også med at være glade for klare farver.

Du kan derfor roligt vælge et langt mere sprælsk udseende, end du måske ville vælge i et rum for voksne. Det er desuden værd at bemærke, at du skal huske at vælge en pære, som ikke blænder barnet. Sørg derfor for, at du har en lampeskærm, der dækker ordentligt for pæren. Hvis du vælger en lampeskærm med en god farve, så vil det have en god effekt på lyset. Et varmt eller farverigt lys kan også have en beroligende og munter effekt. Så sikrer du dig, at lyset er behageligt for dit barn.

Babyalarm

Mange forældre har haft stor glæde af dette. En babyalarm virker ved, at du kan høre om dit barn bliver urolig, selvom du sidder i et lokale længere væk. Det kan give noget ro at vide, at du hurtigt kan komme frem til dit barn, hvis det begynder at føle uro, mens det sover. En babyalarm kan også bruges, hvis dit barn sover udenfor i en barnevogn i en gårdhave.

Autostol til børn

Dette gælder, hvis du har en bil og gerne vil have dit barn med ud og køre en gang imellem. Det er meget vigtigt, at barnet er sikret forsvarligt, hvilket en autostol til børn er bygget til. Normale sikkerhedsseler i en bil er heller ikke bygget til børn, og derfor er det vigtigt med en autostol, der kan rette op på dette.

Spørg omkring dig hos forhandleren for at blive klogere på, hvordan du træffer det rigtige valg i forhold til dit barn, så du garanterer, at sikkerheden er i top under kørslen. Så kan I straks komme ud og opleve en masse spændende ting sammen.

Pusleborde, som barnet ligger godt på

Med et puslebord gælder det både om at få barnet til at ligge godt, men også at du let kan bruge det. Derfor gælder det med denne genstand at have jeres begges præferencer i tankerne, når der købes. Nu, hvor der er tale om børn, gør det heller ikke noget, hvis puslebordet er i spændende farver, eller måske endda i motiver til vil begejstre børn.

Legetøj, der opfordrer til kreativitet

Dit barn er i sine formative år, hvor der sker mange vigtige udviklinger. Det er vigtigt at støtte op om den kreativitet, som sker i disse år. I vores tider er det meget let at putte børnene foran en skærm på den ene eller anden måde. Mange forældre gør det, og det er forståeligt i en travl hverdag. Du bakker dog langt bedre op om dit barns kognitive udvikling ved at anskaffe et bredt udsnit af legetøj, der opfordrer til kreativitet.

Legetøj skaber muligheden for selv at udtænke indre verdener i stedet for at få dem serveret via en skærm. Det er også godt med flere forskellige ting, i tilfælde af, at dit barn vil begynde at kede sig med noget af det.

Alt efter dit barns køn og personlighed, vil der være forskellige ting, som vil falde i god jord. Det er en god ide at prøve forskellige ting uden fordomme og se, hvordan dit barn reagerer på det. Så vil dit pejlemærke være barnets egne præferencer, hvilket er bedre end at følge, hvad vi selv tror vores børn kan lide. Der er uden tvivl et stort udvalg på markedet, så du kan uden tvivl finde noget, der passer til netop dit barn.

Find det du mangler på suttesnor.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 3.621 produkter fra mere end 73 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 10.968 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-14 08:45:10.

9
Produkttyper
3.621
Produkter
54
Brands
73
Forhandlere
10.968
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.